C# Object Kullanımı No Further Mystery



Sınıflar soyut olarak bildirilebilir; ayrıksı bir deyişle bir yahut henüz çokça yöntemin uygulaması yoktur. Soyut sınıfların örneği vasıtasız oluşturulamasa da, muallel uygulamayı sağlayıcı diğer sınıflar karınin omurga sınıflar olarak hizmet yapabilir.

Kullanıcılar, TextBox'a klavye veya diğer giriş aygıtlarıyla tekst girebilir ve bu metinleri izlenceın geçmiş artan kısmında aksiyonleyebilirsiniz.

Bir klas sadece hiç bir sınıftan lakırtııtım alabilir.Aynı anda çabucak okkalı sınıftan sözıtım alamaz.Ama gitgide göreceğimiz interface kuruluşları kullanılarak bu darntı aşılacaktır.

SuggestAppend= Hem aşağı oluşturulan listeyi gösterir, hem bile alfabelan harflere uyan ilk kelimenin kalanını textbox’a ekler ve seçili hale getirir.

Şimdi projemizi çalıştıralım ve Circle button nesnesine tıklanıldığında Listbox nesnesine eklenen verileri görelim.

şayet bir sınıfa Interface uygulanmışsa doğrusu implement edilmişse, o Interface yürekindeki metotlar kesinlikle sınıfta da uygulanmalı şu demek oluyor ki implement yapılmak zorundadır. Önceki derslerim olan C# Inheritance – C# Tereke Kavramı ve C# Class Encapsulation derslerim sinein hazırladığım pratik içinde Interface konusu da ekleyeceğim.

// Rest the mouse pointer over j to verify that you are adding // an int to a list of objects. Each element j is boxed when // you add j to mixedList. mixedList.Add(j);

Kullanıcıların TextBox'a makbul veriler girmesini elde etmek bağırsakin bilgi doğrulama kuralları uygulayabilirsiniz. Örneğin, yalnızca dijital duhulleri akseptans eden bir TextBox oluşturabilirsiniz.

Fevkdaki kullanımda nesne oluşturulurken dershaneın kurucu metoduna “yeni” muhtevalı string bir değer gönderildi. Bu kıymeti huzurlayabilen örnek sınıf şu şekildedir:

Interface kısmıan geldiğimizde, buradaki 3 metot MyShapeWorks Interface ortamında teşhismlanan ve MyShape sınıfında geçerli arayüzden hasılat.

Bu kuruluşya derece oluşturduğumuz bütün nesnelerin Heap kısmında olduğunu söylemiştik. Halbuki Stack kısmında struct strüktürsında nesneleri tutabilmekteyiz.

Not:var oynak tipi,diller arası,databaseler arası entegrasyonu katkısızlarken veri tipleri uyuşmazlığını susturmak ciğerin oluşturulmuş bir tiptir.şu demek oluyor ki C#’ta int ile tanımlanan bir değişken Delphi ‘de başka türlü tanımlanabilir.

Bu makalede, bu şemalara ve bu tarz şeylerin özelliklerine umumi bir bakış esenlanır. Bu serinin bir ahir makalesinde nesneleri tanıtma.

Şimdi projeme bir klasör C# Object Kullanımı ekliyorum ve namına Interface kıryorum. Klasör üzerinde sağ tık yapıp Add diyerek bir New Item diyorum ve bir Interface ekliyorum.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “C# Object Kullanımı No Further Mystery”

Leave a Reply

Gravatar